Olvasási idő: 2 perc

Június 24-25-én, immáron tizenhatodik alkalommal került megrendezésre az Építész Regatta, melynek az idei évben a révfülöpi MCC kikötő adott helyet. Alapítványunk fontosnak tartja, hogy jelenlétével támogassa a kultúrát, a sportot, a közügyeket, ezzel is példát mutatva a társadalmi felelősségvállalásban. Így volt ez a mostani vitorlás verseny rendezésével kapcsolatban is.

A versenyen közel negyven vitorlás indult, fedélzetükön a kárpátmedencei építész társadalom elitjével. Az MCC színeiben két hajót neveztünk. Az egyetemi ifjúság alkotta csapat egy külön értékelt osztályban versenyezett más egyetemek fiataljaival, a Beruházási Igazgatóság építészei pedig a mezőny gerincét alkotó történelmi hajók legénységével vette fel a küzdelmet. Mindkét egységünk szép eredményt ért el a végső eredmény számításában.

A szombat esti társasági esemény kezdetén többek között a dán nagykövet és Jáger-Lőrincz Orsolya beruházási igazgatónk is köszöntötte a vendégeket, majd egy panelbeszélgetésben Benedek Dóra vezetésével bemutatásra került a révfülöpi üdülő felújításának terve. A beszélgetésen a FIÚK Építész Stúdió részéről Varga N. Dániel és Kabdebó Zoltán vettek részt, míg az MCC színeiben Jáger-Lőrinc Orsolya és Török Péter válaszoltak a feltett kérdésekre.

A verseny résztvevőit a Scruton közösségi térben látták vendégül.

A viharos idő, a nehéz időjárási körülmények ellenére hangulatos, mindenki megelégedésére szolgáló rendezvényt tudhatunk magunk mögött.

MCC Bonus Intra Sailing Team