Olvasási idő: 3 perc

A Hungary Initiatives Foundation (HIF) kivételes lehetőséget ajánl a Női Közéleti Vezetőképző fiataljai számára: a képzés legjobbja 2021-ben részt vehet a Fiatal Magyar Vezetők Programjában (Young Hungarian Leaders Program, YHLP) Washington D.C.-ben. A döntést Anna Smith Lacey, a HIF ügyvezető igazgatója jelentette be a program nyitónapján.

 „Miután találkoztam az idei résztvevőkkel, lenyűgözött a szenvedélyük és a lelkiismeretességük, hogy aktív szerepet vállaljanak az országuk jövőjének alakításában.” – indokolta a döntést Anna Smith Lacey.

A HIF Fiatal Magyar Vezetők Programja végzett egyetemi hallgatóknak és fiatal szakembereknek kínál ötnapos, intenzív képzést Washington D.C.-ben. A program célja, hogy a résztvevők jobban megértsék az alapító elképzelését a kormányzat szerepéről az amerikai társadalomban, megismerjék az amerikai szövetségi kormányzati rendszert irányító elveket és az USA politikáját ma befolyásoló különféle elemeket. A HIF az MCC-vel közösen választja ki a legígéretesebb fiatal nőt a programból, akit ezzel a Washington-i lehetőséggel jutalmaznak a képzés minden résztvevőjének értékelése után.

A 2018-ban indított Női Közéleti Vezetőképző célja, hogy megtalálja és felkarolja azokat a tehetséges fiatal nőket, akik ambíciót éreznek magukban a közéleti szerepvállalásra, tenni szeretnének szűkebb és tágabb környezetükért, és elkötelezettek közösségük jövőjének jobbra fordításában.

Szabó Kata, a program koordinátora elmondta:

„A Női Közéleti Vezetőképző nevében köszönettel tartozom a HIF által nyújtott egyedülálló lehetőségért. Az YHLP egy nagyszerű program, amely az MCC küldetésének megfelelően hozzájárul a kiválasztott résztvevő szakmai és személyes fejlődéséhez. A kiváló partnerekkel – például a HIF-fel –a fiatal magyar nők ösztönzésére törekszünk, hogy felelősségteljes és bátor vezetőkké váljanak szűkebb és tágabb közösségeikben egyaránt.”