Olvasási idő: 2 perc

A hétvégén zajlott a Vitaakadémia Vitatréner képzésének záró hétvégéje, melyen a sikeres vizsgák után a résztvevők ünnepélyes zárórendezvényen vehették át az oklevelüket.

A Vitatréner képzésre a már végzett Vitavezetőinknek volt lehetőségük jelentkezni, hiszen Vitavezető képzésen elsajátítható alapokra épül. A Vitatréner képzés célja kettős: egyrészről az egyéni készségfejlesztés kap szerepet, amely mellett kiemelt cél, hogy olyan hozzáértő, vitázásban jártas trénereket képezzünk, akik eredményesen tudnak maguk is diákokat oktatni, a megszerzett tudást átadni.

A három képzési hétvége olyan módszertani alapokat kínált, amely többek között eszközként szolgálhatnak a programban résztvevők számára, hogy felkészíthessék a diákokat erős logikai alapokon álló és hatásos beszédek megtartására, nemzetközi versenyvitázás alapjainak átadására vagy akár nem csak a kompetitív, de a problémamegoldó vitákba is belátást nyújthassanak.

Köszönjük a második évfolyam résztvevőinek, hogy ismét bizalmat szavaztak a Vitaakadémia csapatának és a képzésünk második modulját is elvégezték mindamellett, hogy elismerésre méltó erőfeszítéseket tesznek a vitakultúra népszerűsítése érdekében közösségi tevékenységek, viták, vitaklubok szervezése által.

Gratulálunk a Vitatréner II. évfolyamának!