Olvasási idő: 2 perc

Az MCC immáron több mint 20 éves pályafutása folyamán mindig nagy hangsúlyt fektetett a demokratikus párbeszédkultúra építésére.

Az MCC több mint 20 éves pályafutása során mindig nagy hangsúlyt fektetett a demokratikus párbeszédkultúra építésére és a gyümölcsöző, nyílt viták és diskurzusok ösztönzésére.

Meggyőződésünk, hogy a színvonalas vitakultúra elsajátítása és művelése mindennapjaink része. Gondoljunk csak az állásinterjúkra, munkahelyi prezentációkra vagy akár csak egy-egy újságcikk értelmezésére – a strukturált előadásmód, logikus érvelésre való képesség és a kritikai gondolkodás elengedhetetlenek a sikerhez; a jogi, tanári, közéleti ambíciókat ápolók esetében pedig ez fokozottan így van.

Ezért megszerveztük az első -és a hangulatából ítélve nem az utolsó- MCC KEP Vitaestet. A trénerünk Szabó Katalin segítségével megismerhettük kicsit közelebbről a szakszerű vitázás elméleti hátterét, amelyeket gyakorlatba is ültettünk, ugyanis két Karl-Popper féle vitaformátumban vett részt a csapat.

A diákok között volt olyan, aki már részt vett ilyen jellegű tréningen, de voltak olyanok is, akiknek ez teljesen új volt. Mindenki aktívan részt vett a fordulókban és szívesen sajátították el az új tudást, gyakorolták a vitázást.