Olvasási idő: 2 perc

A feminizmus bő hetven éve töretlenül képes egymásnak feszülő szekértáborokat létrehozni, holott azok a célok, amelyekért a mozgalom elindult, már évtizedekkel ezelőtt teljesültek – többek között erről is beszélgetett Eugénie Bastié a Le Figaro véleményrovatának újságírója és Regős Judit szociálpolitikus, a Szülők Háza Alapítvány elnöke a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett könyvbemutatón.

Eugénie Bastié, a Viszlát, Mademoiselle! A feminizmus kudarca című könyv szerzője elmondta: a mű megírását az a gondolat ihlette, hogy miért ilyen agresszívak a feminizmusról, a gender-ideológiáról szóló diskurzusok. Hozzátette: a mai feministák úgy viselkednek, mintha az elmúlt évtizedekben semmi sem történt volna, holott megszűnt a patriarchális társadalom a nyugati világban. Az újságíró szólt arról is, hogy könyvének fordítása elsőként magyar nyelven jelent meg.

Regős Judit szociálpolitikus, a Szülők Háza Alapítvány elnöke szerint az emberi jogok kérdése a fontos. A férfiakban és a nőkben pedig éppen az a közös, hogy emberekről beszélünk, így ő nemcsak a nők, de a férfiak jogaiért is kiáll. Vannak olyan országok, ahol a férfiak és nők közötti egyenlőség kevésbé érvényesül, ezáltal indokolt a radikálisabb fellépés, azonban nálunk, Magyarországon nincs szükség az ehhez hasonló agresszív feminizmusra.