Olvasási idő: 2 perc

"Október 1-én, a délutáni órákban érkezett meg a Győri Képzési Központ csoportja a veresszéki központba. A hely varázsával, a táj szépségével alig tudtunk betelni." -Pető Judit, a győri KP régió koordinátorának beszámolója a 2024-es veresszéki KP táborról.

Lázár Levente azonnal kézbe vette a csomagok szállításának szervezését és ismertette velünk a hely szabályait. Kis pihenőt követően az este folyamán csapatépítő programot szerveztünk a résztvevő diákoknak

Másnap Kádár Kincső élvezetes előadását hallgathattuk Kájoni Jánosról, illetve egy könyvecskét készíthettünk saját kezűleg, melynek a borítóját is mi alkottuk. Szórakoztató módon személyes élményen keresztül tapasztalhattuk meg a könyvkötészet rejtelmeit. Ezután ragyogó napsütésben az udvaron hallgathattuk Erdély történetét, speciális helyzetét a királyságon belül illetve minden nagyobb néprajzi tájegységről a legfontosabb tudnivalókat. Este közösen főztük vacsoránkat, a bográcsos gulyáslevest.

Október 3-án délelőtt Lázár Levente lenyűgöző bemutatóján vehettünk részt, ahol Veresszék fáiról, növényeiről, gombáiról tanulhattunk. A figyelmet teljesen lekötő előadást még szórakoztatóbbá tette, hogy minden egyes növényt kézzel is megérinthettünk (természetesen a mérges gombákat kivéve), megfigyelhettük a róla elhangzottakat. Délután a sepsiszentgyörgyi központban tettünk látogatást, ahol Bokor Csongor fogadott minket. Tartalmas, érdekes beszélgetést folytattunk Csongorral, aki még egy kis városnéző túrát is szervezett nekünk, melynek során megtekintettük a Székely Nemzeti Múzeum csodálatos udvarát.

Október 4-én reggel korán indultunk haza, de útba ejtettük Farkaslakát - Tamási Áron szülőfaluját, illetve a Parajdi Sóbánya látogatását is. Tartalmas, csodálatos napokat töltöttünk Veresszéken, amit Levente és Kincső fáradságot nem ismerve varázsolt tökéletessé.