Olvasási idő: 2 perc

A zalaegerszegi MCC KáPés diákjai számára tartott foglalkozást Bartusz-Dobosi László, a Középiskolás Program vezető oktatója „Kulturális globalizáció” címmel.

Lépésről-lépésre boncolgatták a témát, több aspektusból is. Ikonikus idézetek, híres filmrészletek és reklámfilmek is előkerültek, amelyek segítették a közös gondolkozást. Divat, nyelv, étkezés, sport és a média is terítékre került, megfogalmazva a globalizáció legfőbb hátrányát.

Légy egyedi, ismerd meg és őrizd a kultúrádat! – buzdította az MCC vezető oktatója a zalai fiatalokat a globalizációs trendeknek történő ellenállásra. Az MCC félévindító klubdélutánján a középiskolások ösztönzést kaptak ahhoz, hogy a hangzatos szlogenek ellenére se fordítsanak hátat hagyományaiknak!

A kulturális mozaikok ismerete gazdagabbá teszi életünket, és segít megérteni és tisztelni a másokat.

Az előadó arra bíztatta a diákokat, hogy tudatosan gondolják át, hogy mi is az, amit igazán szeretnek, mi teszi őket valóban boldoggá és ne a divatot, trendeket követve éljenek, mert akkor egyáltalán nem fognak különbözni azoktól, akik a világ másik felén, hasonlóan a globalizált trendeket követve élik mindennapjaikat!