Olvasási idő: 3 perc

2018 első e-KáPé-szombatján a vállalkozásoké volt a főszerep.

"Búcsút intettünk 2017-nek, megfogalmaztuk újévi fogadalmainkat, és megígértük, hogy idén mindent jobban csinálunk, mint azelőtt. Persze a sikeres jövő érdekében néhány jó szokást mégis megtartottunk. Az új év első KáPé-szombatján a vállalkozásoké volt a főszerep.

A szokásos időpontban, reggel 10-kor kezdődött az előadások sorozata. Elsőként Szőcs Endre által nyertünk betekintést a vállalkozásépítés mozzanataiba. Előadása során olyan témákat érintett, mint a cégalapítás folyamata és ezek költségei, illetve áttekintettük, milyen vállalkozási formák léteznek, és mik a különbségek közöttük. 

Mi is kell egy vállalkozás beindításához? Egy jó üzleti modell, amelynek elkészítésébe most mi is belekóstolhattunk, csapatokba rendeződtünk és már az ebédszünet közben elkezdtük az ötletelést. A bemutatók során számos érdekes ötlettel találkoztunk, volt többek között tehetséggondozó program, rendezvényterem, interaktív idegenvezetés, illetve játékterem is. A délutáni blokk második részében Talpas Botond tartott nekünk előadást arról, hogy milyen módszerekkel támogathatjuk a közösséget, illetve jelenleg milyen közösséget segítő formák léteznek. Egy kis időre mi is sikeres vállalkozók bőrébe bújhattunk és együtt kitalálhattuk, hogy miként támogathatjuk mi is a feltörekvő tehetségeket vagy éppen a hátrányos helyzetben lévőket. 

A szombati alkalom rendhagyó volt, hiszen a KP-s diákok mellett más érdeklődők is részt vehettek a programon és megtapasztalhatták, milyen is az igazi KP-s hangulat. A nap végén a beszámolókat hallgatva nosztalgikus érzés fogott el, a csillogó szemekben a kezdő KP-s énemet fedeztem fel, amikor még zöldfülűként a hátsó sorban üldögélve figyeltem, mi is történik körülöttem. Most boldogsággal töltött el, hogy ez a lelkesedés az új generációban is megvan. A visszajelzések alapján szerintem kijelenthetjük, hogy még sok arcot fogunk viszontlátni a következő KáPé-szombaton vagy akár a táborban is. 

Úgy érzem, ismét egy sikeres szombatot tudhatunk magunk mögött, amikor – idézem –,,érdemes volt felkelni és eljönni’’. Mint mindig, most is rengeteg újdonsággal ismerkedtünk meg és ismét részesei lehettünk annak a családias hangulatnak, amit az MCC az évek során nyújtott."

Győri Anett (Tamási Áron Gimnázium, Székelyudvarhely) beszámolója