Olvasási idő: 2 perc

Izgalmas hétvégét tudhatnak maguk mögött a Roma Tehetség Program diákjai. A 2023-2024-es tanév első képzési hétvégéjén, péntektől vasárnapig változatos kurzuskínálat várta az 50 fős RTP-s diáksereget.

A hétvége első állomása az ünnepélyes tanévnyitó volt, ahova Valentinyi Pál a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány Stratégiai főigazgató-helyettese is ellátogatott. Ünnepi beszédében többek között a közösség erejére hívta fel a hallgatóság figyelmét.

Gallai Sándor a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány Társadalom- és Történelemtudományi Iskolájának vezetője is köszöntötte a fiatalokat és kiemelte, hogy a MCC Roma Tehetség Program egyedülálló lehetőség a fiatalok számára, hogy a tehetségüket kiaknázzák, majd Antal István a Roma Tehetség Program igazgatója nyitotta meg a tanévet és kívánt élményekben és tanulmányi sikerekben gazdag tanévet a fiataloknak.

Szombaton az Egyetemi Program hallgatói A világ nagy kérdései, Roma politikák, A jogszerűség, igazságosság és méltányosság dilemmái napjaink igazságszolgáltatásban és Egészség egyenlőtlenségek a roma közösségekben kurzust hallgattak.

A középiskolások Én és a tanulás kurzus keretében az együttműködés és konfliktuskezelés témájával foglalkoztak négy csoportra osztva.

A hétvégét az EP-sek további két remek kurzussal zárták, melyek a Kommunikációs készségfejlesztés és a Tudományos dolgozatírás technikái voltak.