Olvasási idő: 2 perc

Milyen értékek mentén neveljük gyermekeinket? - erre a kérdésre keresi a választ a Mathias Corvinus Collegium (MCC) jövő évi nagyszabású nemzetközi konferenciája, az MCC Budapest Summit. A február 16-17-i eseményen és a kisérőrendezvényeken a téma legnevesebb hazai és nemzetközi szakértői, kutatói és a közélet meghatározó szereplői mondják el gondolataikat a többi között arról, hogy milyen szerepe van az oktatásnak a nemzeti öntudat formálásában.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) 2019-től hagyományteremtő jelleggel szervezi meg az MCC Budapest Summit elnevezésű nemzetközi konferenciáit. Az évente megrendezett, különböző témák köré épülő szellemi csúcstalálkozón a világ legismertebb gondolkodói, véleményvezérei, döntéshozói ülnek egy asztalhoz. 2019-ben az MCC Európában első alkalommal rendezett nemzetközi konferenciát a migráció témájában. Ezzel szakmai fórumot teremtett az esetenként különböző nézőpontokat valló hazai és külföldi közéleti és tudományos elit tagjai számára. A rendezvényre több mint 20 országból érkeztek előadók, a háromnapos konferencián Nicolas Sarkozy, Franciaország volt elnöke, és Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke is beszédet mondott. A konferenciasorozat tavaly is folytatódott, igaz, a koronavírus-járvány miatt csak az online térben. A Danube Institute-tal közösen szervezett, öt héten át tartó, online nemzetközi előadássorozat témája a hazafiság volt.

A 2022-es MCC Budapest Summit-en szó lesz például arról, hogy mit és miért tanítunk gyermekeinknek a jogokról, a felelősségről, az embertársainkról, a genderről és a kritikus gondolkodásról, illetve, hogy ezeknek milyen hatásai, következményei lehetnek a fiatalok jövőjére nézve.  A központi esemény február 16-án lesz az MCC Tas vezér utcai központjában, de egész héten, számos kisérőrendezvénnyel, így például könyvbemutatókkal, vitafórumokkal várja majd az érdeklődőket Kárpát-medence legnagyobb tehetséggondozó intézménye.

A jövő februári konferencia részletes programja hamarosan elérhető lesz, de a rendezvényre már most is lehet jelentkezni az esemény honlapján: https://budapestsummit.mcc.hu/