Olvasási idő: 2 perc

A háromnapos képzésen az elméleti oktatás mellett a gyakorlatban való alkalmazásokra is nagy hangsúlyt fektettek. Számos workshop, interaktív tréning, és angol nyelvű előadás színesítette a jó hangulatú programot.

Dr. Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhely vezetője tárgyalástechnikai workshopján a résztvevőknek egy meghatározott példán keresztül kellett megoldási javaslataikat prezentálni. Boris Kálnoky, az MCC Média Iskola vezetője Demeter Katával és Nagy Istvánnal a sepsiszentgyörgyi Háromszék független napilap újságíróival tartott kerekasztal beszélgetést, ahol a meghívottak saját példáikon keresztül meséltek a kisebbségi újságírás tapasztalatairól.

A program érdekessége, hogy első alkalommal hallhattak a résztvevők angol nyelvű előadást. Julius Strauss, az MCC vendégelőadója a „Háborúkról és konfliktusokról szóló modern tudósítás” című előadásában, ahol történelmi példákon keresztül ismertette a haditudósítás kihívásait. 

Hajdú András, az MCC Politikatudományi Műhely kutatótanára a politikai kampányokról tartott interaktív előadást számos elméleti és gyakorlati példán keresztül.  

Dr.Pillók Péter, a Századvég Politikai Iskola Alapítvány Társadalomtudományi Kutatócsoportjának igazgatója a Közvélemény-kutatás alapjait, különböző vállfajait mutatta be.

A program zárásaként Dobsa Németh Beáta, az MCC FIT program beregszászi régióvezetője és Barta Leila, a Kárpátaljai Középiskolai Mentorprogram vezetője az MCC által nyújtott kárpátaljai lehetőségekről tartottak előadást.