Olvasási idő: 2 perc

Idén ismét megrendezésre kerül a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja által szervezett II. MCC FIT Kaland Országos Tehetségverseny!

Örömmel jelentjük be, hogy idén ismét megrendezésre kerül a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja által szervezett II. MCC FIT Kaland Országos Tehetségverseny!

A FIT Kaland egy egyedülálló, több képzési területet felölelő országos tanulmányi csapatverseny, amely rendhagyó módon a teljes Kárpát-medencei negyedikes általános iskolás korosztályt szólítja meg. Célja, hogy a gyerekek csapatban együttműködve dolgozzanak egy izgalmas projekten, melynek révén Programunk képzési koncepciója mellett napjainkban fontos területekkel találkozhatnak, mint

  • a természettudományos kísérletek világa,
  • a robotika rejtelmei,
  • a pénzügyi tudatosság témaköre,
  • a környezeti tudatosság,
  • egészséges táplálkozás a tudatos egészségmegőrzés jegyében.

A választott tárgyak témakörében egy-egy játékos, izgalmas feladat elkészítése várja a csapatokat. A verseny a csapatmunkára épít, érdekes feladatokkal segíti a gyermekek összerázódását, érdeklődésük kibontakoztatását. A döntős csapatok értékes nyereményekben részesülnek, az I. helyezett csapat tagjai továbbá pedig felvételt nyernek az MCC FIT Program 2019. szeptemberében induló ötödikes évfolyamába. A versenyző csapatok teljesítményeinek bírálása során nem elsősorban a szaktárgyi tudást - pl. matematika, történelem - pontozzuk, hanem az ötletességet, igényességet és a csapatmunkát.

 Jelentkezés: november 1. és december 14. között!

Amennyiben ismer olyan negyedikes diákot, aki szívesen indulna egy ilyen jellegű játékos, ismeretterjesztő versenyen, kérjük továbbítsa lehetőségünket felé!

További információ és JELENTKEZÉS a FIT honlapján.