Olvasási idő: 3 perc

Újabb együttműködési megállapodást írt alá az MCC és a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara.

A Mathias Corvinus Collegium több éve jelen van programjaival Erdélyben is, képzési portfóliónk pedig idén bővül az egyetemisták javára, hiszen ősszel indul a Kolozsvári Egyetemi Programunk.

A Sapientia EMTE Kolozsvári Karával a ma reggeli sajtótájékoztató keretében újabb együttműködési megállapodást írtunk alá. A sajtótájékoztatón Lánczi Péter ügyvezetőigazgató-helyettes ismertette erdélyi programjaink megalakulását: „budapesti központú intézmény vagyunk, 2014 óta vagyunk hivatalosan jelen Erdélyben, azonban a Középiskolás Program által már 2013-ban elkezdtük bontogatni szárnyainkat. 2013-ban tapasztaltuk ugyanis, hogy sorra jelentkeznek erdélyi diákok a Középiskolás Programunkra. Rájöttünk, hogy egy ilyen képzés hiánypótló lehet Erdélyben. Elsőként Székelyudvarhely adott otthont az Erdélyi Középiskolás Programnak, majd Kolozsvár – a Sapientiával együttműködésben.”

A Mathias Corvinus Collegium elkötelezett amellett, hogy Kárpát-medence-szerte nyújtson oktatást kiegészítő, magas színvonalú képzéseket hallgatói számára. A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara és az MCC partnersége ezen a közös célon alapszik: lehetőséget nyújtani a fiataloknak a fejlődésre a hagyományos oktatást kiegészítő képzések megszervezésével. Lánczi Péter elmondta, hogy az MCC erdélyi programjainak célja hogy az erdélyi fiataloknak lehetőségeket biztosítson arra, hogy otthon, Erdélyben tudjanak érvényesülni az intézmény képzései és nemzetközi kapcsolati hálójának segítségével. 

Az együttműködés keretében a Sapientia az előző évhez hasonlóan teret ad az MCC tréningjeinek és az MCC által szervezett Problema Solvenda országos esetmegoldó versenynek, amely elődöntőjének és döntőjének zsűrizésében is részt vállal az intézmény. Ezeken túl az MCC más rendezvényeibe is bekapcsolódik, egy-egy oktató előadóként jelenik meg ezeken.

Az együttműködés az új tanévvel magasabb szintre lép: az Erdélyi Középiskolás Program mellett kitér az MCC Kolozsvári Egyetemi Programra is. Idén az együttműködés keretében a Kolozsvári Kar partnerként hirdette meg hallgatói körében az MCC Kolozsvári Egyetemi Programjának jelentkezési lehetőségét, valamint dr. Tonk Márton egyetemi tanár, a Kolozsvári Kar dékánja a Politikai filozófia kurzus vezetőjeként is szerepet vállal a programban.