Olvasási idő: 3 perc

A megszokott budapesti nagyrendezvény vagy erdélyi KáPé szombat helyett most online formában tartottuk meg a márciusi képzésnapot.

A megszokott budapesti nagyrendezvény és az erdélyi KáPé szombat helyett ebben a hónapban online formában tartottuk meg a márciusi képzésnapunkat. 
Március 21-én 10:00 órától Dr. Kövér László (egyetemi adjunktus, Debreceni Egyetem Természetvédelmi, Állattani és Vadgazdálkodási Tanszék) „Globális problémák a globális klímaváltozás tükrében - avagy mit tehetünk saját magunk megmentéséért?” című élőben streamelt előadását követte közel 140 KáPés diákunk. 

Ezt követően Litkei Máté (MCC, kutatási munkatárs, környezetgazdálkodási mérnök) "Ki a felelős környezetünk állapotáért?" címmel tartott online szimulációs workshopot, melynek során egy háromoldalú egyeztetést idéztek meg, ahol az állami, a gazdasági és a lakossági fél képviselői próbáltak közös nevezőre jutni egy konkrét környezetvédelmi eset kapcsán.

A szombati napot megelőző héten folyamatosan osztottunk meg anyagokat diákjainkkal. Előadóinkkal egyeztetve online formátumban, olvasmányok, cikkek és videók segítségével nyújtottunk betekintést az elmaradó előadások, workshopok témáiba.

A képzési nap témái a következők voltak:
Kövér László (egyetemi adjunktus, Debreceni Egyetem Természetvédelmi, Állattani és Vadgazdálkodási Tanszék)  - „Dolmányos városhódítók - A dolmányos varjú urbanizációja - okok, következmények, problémák és azok megoldásai”
Korn Anita (szabadúszó televíziós főszerkesztő, vlogger, a fenntartható divattal és életmóddal foglalkozó Ruhastory oldal alapítója) - „Hogyan lehet tudatos a gardróbom?”
Litkei Máté János (MCC, kutatási munkatárs, környezetgazdálkodási mérnök) - „Ki a felelős környezetünk állapotáért?”
Jakab Flóra (amatőr természetfotós, az Állatorvostudományi Egyetem ötödéves hallgatója)- „Flóra Faunája, avagy miből lesz a természetfotós?”
Lohász Cili (geográfus, pedagógus, integrál pszichológia szaktanácsadó, energia szakértő)- „Zero és zöld energia a hétköznapokban”
Merza Péter (természetvédelmi mérnök, Humusz Egyesület oktatási tevékenységért felelős munkatársa) - „Teljes élet - nulla hulladék”

Ezeket az anyagokat a Középiskolás Program tagjai a belépést követően a moodle rendszer Tudástárában érhetik el tananyagok, videók és feladatok formájában.

Köszönjük előadóinknak, hogy a helyzetre való tekintettel alkalmazkodtak hozzánk, továbbá a szervezőcsapatnak a kreatív megoldásokat eszközöltek és a résztvevő KáPésoknak is azt, hogy velünk töltötték a szombatjukat és a személyes találkozó elmaradása sem szegte kedvüket!

Fotó: Gyurkovits Tamás (MCC)