Olvasási idő: 3 perc

Június 12-én volt a Középiskolás Program a 2020/2021-es tanévzáró rendezvénye.

A járványveszélyre és a vonatkozó jogszabályokra való tekintettel a rendezvényt kizárólag a most érettségiző diákok számára szerveztük, 50 fős rendezvénykorláttal.

Az esemény díszvendége Ferencz Marcel Ybl-díjas építész volt, a Napur Architect Kft. ügyvezetője, vezető tervezője, aki épületeivel számtalan hazai és nemzetközi kiállításon és konferencián szerepelt, nevéhez fűződik többek között a „Hun fürdő”, a Duna Aréna, illetve az új Magyar Néprajzi Múzeum, amely elnyerte az International Property Awards „Europian Best Public Building” és a „World’s Best Architecture” díjait.

Élőben streamelt előadásában az elmúlt 30 évben megélt szakmai alkotói meglátásairól mesélt. Rajzos vázlatokban, mint elveszett lapokból álló képregényt mutatta be vélt és valós gondolati kísérleteit, mestereinek tanításait.

A délelőtti programsávot Szalai Zoltán, az MCC főigazgatójának beszéde zárta, majd az ebédszünetben átadásra kerültek a programbizonyítványok, illetve egy kis meglepetéssel készültünk a diákok számára: összegyűjtöttük egy-egy mondat erejéig, nekik mit jelentett a program, mit visznek majd magukkal a KP-ból.

Ezt követően a délután folyamán több, párhuzamosan futó program közül választhattak a diákok.

Győri Zoltán vlogger és társasjáték-tervező „Hogyan játssz jól” című különleges workshopján egy rövid játékelméleti részt követően egyszerű, de nagyszerű társasjátékokat próbálhattak ki a résztvevők.

Az InnoGEn Ifjúsági ProgramPróbáld ki magad a startup világában” című izgalmas foglalkozásán a résztvevők betekintést nyerhettek a startup világba Varga Eszti (InnoGEN nagykövet) és Tossenberger Tamás (Innovációs programok vezető, Startup Campus) vezetésével.

A MCC Mindset - Pszichológia Iskola "Egy döntés vagy fontos, vagy könnyű - a személyesen választott értékek szerepe a jóllétben" című kiscsoportos foglalkozásán többek között arról is szó esett, melyek azok az értékek, amelyek személy szerint számunkra fontosak, és hogy hogyan lehet mindezeket nyáron magatartásunkkal megvalósítani. A foglalkozást Hal Melinda és dr. Mándy Ádám tartotta.

Végül a Nemzeti Ifjúsági Tanács Érdekképviselet - nem (csak) középiskolás fokon” című kiscsoportos workshopján azt járhatták körül a diákok, mit is jelent az érdekképviselet, hogyan kapcsolódik ehhez a csapat fogalma, illetve egy rövid áttekintést kaphattak arról, milyen formális szervezetekben tudják a fiatalok hallatni a hangjukat ma Magyarországon.