Olvasási idő: 2 perc

A szépség, mint jellem- és közösségformáló erő nyomába eredtek az MCC hallgatói egy különleges filozófiai konferencia keretében. Az esemény Roger Scruton alma materében, a Cambridge Egyetemen zajlott, annak legrégebbi épületkomplexumában, a gyönyörű Peterhouse College-ban. A diákok a Sir Roger Scruton Legacy Foundation szervezésében megrendezésre kerülő eseményen neves professzorokkal, nemzetközi akadémikusokkal együtt merülhettek az esztétika rejtelmeibe.

Először Sir Roger Scruton esztétika filozófiájáról hallhattak a résztvevők, melyről többek között Prof. Anthony O'Hear, a Buckingam Egyetem filozófia professzora és egyben Scruton barátja tartott előadást. Ezután a Művészet és Modernitás témakörét járták körbe az előadók, majd Dougley Hedleyt, a Cambridge Egyetem vallásfilozófia professzorát hallhatták a diákok a Szépség és Szentség összefüggéseiről tanítani.

Az MCC diákjainak saját kutatási témájukat is lehetőségük volt bemutatni az akadémiai előadások keretein belül.

A zene filozófiáját Prof. Nick Zangwillel vizsgálta a hallgatóság, aki a morális filozófia és esztétika szakértője, de izgalmas előadásokon vehettek részt hallgatóink a Zene mint Művészet témakörében, amelyen Mr. Benjamin Crocker, az Austin Egyetem akadémiai programigazgatója is felszólalt.

Fontos pillére volt továbbá a konferenciának az Irodalom megértése, mellyel kapcsolatban többek között Robert Grant professzor is hallhatta a közönség, illetve a szépség építészeti vetülete, melyhez Prof. Robert Adam, a modern tradicionális és klasszikus design vezető alakja is hozzájárult.

Egy fantasztikus zenei produkcióval, majd a lelki szépség művelésének megvitatásával záródott a konferencia, ahol előadott Ms. Maria Sanchez, az Arte Civico intézet társ-alapítója, mely szintén a konferencia támogatója, továbbá Dr. Justine Kolata, a Beautiful Soul szervezet alapítója, aki a szalon-kultúra újraélesztésén dolgozik.