Olvasási idő: 2 perc

A tavasz beköszöntével az MCC budai központja nemcsak parkjának/udvarának rendben tartására, csinosítására szentel figyelmet, hanem az ott előforduló madarakra is gondol.

Március első napjaiban egy tucat madárodút helyeztünk ki a főépület körüli fákra. A különböző típusú odúk különféle madárfajoknak kínálnak kiváló és biztonságos fészkelőhelyeket. A klasszikus, B-típusú odúkba széncinegét, kék cinegét, verebeket és a fatörzsön fejjel lefelé is közlekedni képes csúszkát várjuk. A nagyobb, D-típusúakba a seregély mellett akár a búbosbanka is beköltözhet, amíg a postaládához hasonló, félig nyitott C-típusúak a házi rozsdafarkú, vörösbegy, avagy az aprócska ökörszem otthonai lehetnek majd. 

Az MCC-t a madarak mellett a városi környezetben előforduló denevérek (pl.: rőt koraidenevér, közönséges törpedenevér) is választhatják, hiszen az épület egyik kieső sarkán részükre is elhelyeztünk egy egyedi méretű búvóhelyet.

Akciónk, azok mellett, hogy közvetlenül segíti a környezetünkben élő állatokat a szemléleltformálást, a környezeti nevelést is szolgálni fogja. A FIT és KP programban részt vevő diákjaink akár testközelből ismerkedhetnek meg majd az urbánus élővilággal, rávilágítva a városi biodiverzitás fontosságára.