Olvasási idő: 2 perc

A MOL Nagyszínpados panelbeszélgetés után fergeteges hangulatban, teltházas koncertekkel és hajnalig tartó bulival zárta az első napját az MCC Feszt.

Csütörtökön már délelőtt elstartoltak az Edu sétány programjai, délután pedig hatalmas tömeg gyűlt össze a fesztivál megnyitó ünnepségén, amelyet egy neves külföldi szaktekintélyekből álló panelbeszélgetés követett a 2020-as évek előtt álló geopolitikai kihívásokról.

Ezt követően olyan zenekarok táncoltatták meg a közönséget, mint a Random Trip, a Brains, a Margaret Island, T. Danny, vagy a Punnany Massif, majd Metzker Viki, Yamina és Pixa pörgette a lemezeket. A Mindszenty színpadon pedig a Sour Lips, a Rézeleje Fanfárosok, a Magyar Banda, az Ed Is On és a Szivák Zsolt zenekar szórakoztatta a fesztiválozókat.

A fesztivál iránti érdeklődést jól mutatja, hogy már az első nap elfogyott valamennyi jegy az MCC Feszt fizetős programjaira és minden eséllyel pénteken is kitehetik a szervezők a „sold out” táblát.

A vasárnapig tartó fesztiválon még több tucat szakmai beszélgetés várja az érdeklődőket az MCC Feszten. Előadást tart, illetve vitán vesz részt három miniszter: Szijjártó Péter, Navracsics Tibor és Csák János; színpadra lép Rob Long amerikai író és tv-producer, Richard Florida világhírű városkutató és Ed West brit író is. Az MCC Feszt színpadain az est folyamán a legnevesebb könnyűzenei magyar zenekarok adnak koncertet.