Olvasási idő: 2 perc

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programja pótfelvételt hirdet a nyitott, kíváncsi, értékes tananyagok és izgalmas közösségi programok iránt érdeklődő diákok számára. Az MCC Középiskolás Programja (KP) Magyarországon már 15 városban érhető el, Kárpát-medence-szerte pedig további 9 központba várja az érdeklődő diákok jelentkezését. A tehetséggondozó programok iskola mellett végezhető, ingyenes kurzusaira 2022. augusztus 22-től augusztus 31-ig várják a magyarországi, valamint külhoni magyar középiskolások jelentkezését.

A tehetséggondozó képzésről

A Középiskolás Programba felvételt nyert tanulók havonta ún. KP Szombaton, készségfejlesztő és ismeretterjesztő napon vehetnek részt, amelyen lehetőségük nyílik ismert szakértők által tartott előadásokat meghallgatni, valamint különböző kommunikációs és érveléstechnikai tréningeken fejlődni. Valamennyi képzési helyszínen elérhetők a személyes tanulási és közösségépítő alkalmak, heti rendszerességgel szakmai klubdélutánokat is szerveznek a diákoknak. A diákok angol és német nyelvi kurzusokon is bővíthetik ismereteiket, amelyeknek elsődleges célja a beszédkészség-fejlesztés. A Középiskolás Programba felvételt nyert tanulók érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak a négy- vagy nyolchetes rendszerben működő e-learning kurzusok közül is. A kínált témák között megtalálható például a modern kori történelem, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus is.

A programban résztvevő diákok száma folyamatosan emelkedett az elmúlt években, a középiskolások létszáma jelenleg megközelíti a 4000 főt. Az MCC célja, hogy néhány éven belül 35 Kárpát-medencei településen, 10 000 diák tehetséggondozását valósítsa meg.

Információ

A Középiskolás Programról a kp.mcc.hu oldalon található részletes leírás. A jelentkezés pontos menete ezen a honlapon olvasható, az esetlegesen felmerülő kérdéseket pedig a kp@mcc.hu e-mail címre várják a program szervezői.