Olvasási idő: 2 perc

A Klímapolitikai Intézet 2022. március 18-20. között rendezte meg hagyományosan az MCC-s diákoknak szóló továbbképzési, ismeretterjesztő programját, az úgynevezett Tavaszi Akadémiát Győrben.

A Tavaszi Akadémia keretében körbejártuk a klíma- és környezetvédelem különböző tématerületeit, az energetika kérdéseit, a stratégiai erőforrásaink feletti rendelkezés ügyét, valamint a klímaváltozás okait és a jövőbeli kilátásokat.

Litkei Máté, az intézet igazgatója az orosz-ukrán háború rövid- és hosszútávú energia- és klímapolitikai hatásairól adott elő. Szebenyi Péter bevezette a hallgatókat a zöld influenszerek világában, majd Dr. Kovács Erik mutatta be a klímaváltozás természetes- és antropogén eredetét.

Kovács-Magosi Orsolya a klímaváltozás és a nyelvhasználat kapcsolatáról osztotta meg gondolatait a hallgatósággal, Kitta Gergely pedig a konzervatív környezetpolitika lehetséges értelmezéséről és ismérveiről beszélgetett a diákokkal. Végül Dr. Biró Kinga tolmácsolásában a fenntartható mezőgazdaság került terítékre, Dr. Huubertus Ruël, az MCC vendégoktatója a fenntarthatóság és a zöldgazdaság összefüggéseiről értekezett.

A szakmai előadásokat ismerkedős programok, játékok, valamint városnézés egészítette ki.