Olvasási idő: 1 perc

A Társadalmi jövőképesség – egy új tudományterület bemutatkozása című konferencián a Mathias Corvinus Collegium munkatársai is képviselték az intézmény

A Társadalmi Jövőképesség Kutatóközpont és a Budapesti Corvinus Egyetem június 13-án rendezte meg Társadalmi jövőképesség – egy új tudományterület bemutatkozása című konferenciáját, amelyen a Mathias Corvinus Collegium munkatársai is képviselték az intézményt.
A konferencia célja, hogy beágyazza a jövőképesség komplex, normatív, analitikus és diszkurzív koncepcióját a magyar szakmai és közéleti diskurzusba, egyúttal megkülönböztesse azt a gazdasági versenyképesség és a környezeti fenntarthatóság fogalmától. A rendezvény továbbá tudományos eszmecserét kezdeményezett a társadalmi jövőképesség témakörében több érintett intézménnyel és szakemberrel.

Az MCC képviseletében Falyuna Nóra (kommunikációs munkatárs, kiadói szerkesztő) és Constantinovits Milán (a FIT Program szakmai vezetője) a konferencia poszterszekciójában prezentálta az intézmény tehetséggondozó képzéseit, illetve további sokszínű tevékenységét.

A konferencia részletes programja itt érhető el