Olvasási idő: 1 perc

Kedden este pedagógusokat láttunk vendégül az MCC nyíregyházi központjában, akik nem csak a város iskoláiból, hanem a megye egész területéről érkeztek közénk.

A találkozón Constantinovits Milán, az MCC szakmai főigazgató-helyettese tartott előadást arról, manapság milyen pedagógiai kihívásokkal néznek szembe a tanárok.  Bemutatta a megváltozott tanári szerepeket, és azt is, hogyan alakultak át a tanári feladatok az online térben.

Az előadó részletesen bemutatta a COVID-járvány okozta változásokat a gyerekek viselkedésében, attitűdjében, a digitális térben magabiztosan mozgó kis- és nagydiákok újszerű igényeit, valamint a tanár mint facilitátor hangsúlyos szerepét és jövőbeni feladatait.

Az előadásban a részt vevők megtudhatták, a jó pedagógus ismertetőjegyei közé tartozik például a „Tanulva játszani”, a „Csoportban jobb” és „Az életbátorság kulcsa”.

Az előadás végén mindenki feltehette kérdéseit, minek eredményeként egy inspiráló szellemi párbeszéd alakult ki az előadó és a hallgatóság között.