Olvasási idő: 2 perc

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítvány működését mutatta be a Gombaszögön Lánczi Péter, az MCC főigazgató-helyettese.

Idén is tartalmas és színes program várta a fiatalokat Gombaszögön, a felvidéki magyarok legnagyobb találkozóhelyén, amely tábor, fesztivál és szabadegyetem is egyben. Az idei fesztiválon az MCC meghívott vendégként a Kárpát-medencei tehetséggondozás lehetőségeiről, illetve az MCC jelenlegi programjairól, jövőbeli terveiről is beszélt.

Nagy érdeklődés övezte az általános iskola felső tagozatától a felnőtt korig szóló ingyenes tehetséggondozási programjainkat. A Fiatal Tehetség Program és a Középiskolás program mellett bemutattuk az Egyetemi program lényegét.  Bemutatkozásunkban elhangzott, hogy az MCC a hagyományos közoktatást, egyetemi oktatást kiegészítő képzést nyújt interdiszciplináris jelleggel. 

Örömmel adtunk hírt arról is, hogy augusztus 5-7 között „Hangot adunk a tehetségnek” címmel egy háromnapos rendezvényt szervezünk, ahol izgalmas közéleti beszélgetésekkel és színes könnyűzenei koncertekkel várjuk az Esztergomba látogató érdeklődő fiatalokat.

A fesztiválon elhangzott az is, hogy az MCC stratégiai célja, hogy nemcsak Magyarországon, hanem az egész Kárpát medencében gondozza a tehetséges fiatalokat. Ennek érdekében néhány éven belül az MCC 35 magyarok lakta városban lesz jelen Magyarországon és határainkon túl, így a tervek szerint néhány éven belül már 10 ezer magyar fiatal tanulhat majd a Kárpát-medencében az MCC képzésein.

A fesztiválon való részvételünkről készült összefoglaló itt olvasható.

Fotó: Virsinszky Tamás