Olvasási idő: 2 perc

Az ősz a Fiatal Tehetség Program diákjai számára nemcsak az újabb kurzusok, hanem mindig egy újabb élményprogram idejét is jelenti a naptárban.

A szombathelyi 6–7. évfolyamos diákjaink őszi élményprogramunk keretében ezúttal Bécsbe látogattak el, hogy megtekintsék az egykori császárváros egyik legimpozánsabb gyűjteményét a Természettudományi Múzeumban (Naturhistorisches Museum Wien). A több mint 250 éves múltra visszatekintő, s mára mintegy 20 millió tárgyal büszkélkedő kiállítás méltán az egyik legnépszerűbb látványossága a városnak.

A hatalmas és hihetetlenül változatos gyűjtemény a természet sokszínűségét mutatja be az ásványoktól a mára kihalt élőlényeken keresztül a ma is élő állatokig.

Azonban nemcsak óriási dinoszauruszok és véget nem érő vitrinsorokba rendezett preparátumok vártak ránk a termek között sétálva, hanem az emberiség történetének hajnaláról származó leletek is, melyek által rácsodálkozhattunk az ősidők emberének leleményességére és ügyességére is. Ezek pedig ugyanabból a kíváncsiságból fakadtak, mely a kezdetektől jellemezte az embert, s mely ezúttal minket is ide hozott.

Csoportokra válva kalandoztuk be a 39 kiállítóterem több ezer négyzetméterét, s félúton egy közös pihenővel nyertünk új erőt a folytatáshoz. Mindenki megtalálhatta a számára legérdekesebb teret és legizgalmasabb témát, azt, amit ebből a hatalmas sokszínűségből magával vihet emlékként. Megtapasztalhattuk azt is, hogy együtt minden izgalmasabb, hiszen a közös nevetés, az együtt átélt élmény még maradandóbbá tud válni, s ennek még az esős idő sem lehet akadálya.

„Ahol a művészet és a természet találkozik” – ez a múzeum mottója. A mi megtapasztalásunk pedig erre a napra az volt, hogy jó egymással találkozni, és –ha kicsiben is – együtt nekivágni a világ felfedezésének!