Olvasási idő: 1 perc

Az Ambassador Talk rendezvénysorozatának február 1-i vendége Pach Judit, Magyarország szingapúri nagykövete volt, akivel egy rendkívül tartalmas és átfogó beszélgetés keretében a hallgatók bepillantást nyerhettek a városállam működésébe, valamint a magyar-szingapúri kétoldalú kapcsolatok széleskörű perspektíváiba.

Nagykövet asszony többek között elmagyarázta, hogy Szingapúr hogyan volt képes olyan fejlődési utat bejárni, melynek eredményeként ma már a világ egyik leggazdagabb és egyben legbiztonságosabb országává vált. A magyarországi vállalatok délkelet-ázsiai befektetéseinek tükrében is az egyik legfontosabb célpont Szingapúr, hiszen a magasabb hozzáadott értékű termékek, valamint a know-how átadásának szempontjából is kiemelkedő regionális központ, ahonnan a tágabb régió piacai is könnyebben elérhetőek.

A beszélgetés moderátorával, Dr. Kiss Rajmunddal, a Diplomáciai Műhely vezetőjével, aki korábban szintén Szingapúrban volt vezető diplomata, közösen megosztott tapasztalatok és történetek alapján egy inspiráló és részletekben gazdag körképet sikerül felvázolni annak tekintetében, hogy mire számítson az, aki diplomáciai álmokat dédelget és a jövőben akár nagyköveti pozíciót is be kíván tölteni.