Olvasási idő: 3 perc

Záróeseményét tartotta az MCC Vezetőképző Akadémia szervezeti problémamegoldásra fókuszáló, D4x névre hallgató programja. A félév során egy olyan általános, a design thinking eszköztárára épülő módszertant sajátíthatott el a programban részt vevő mintegy hatvan diák, mely könnyen átültethető tetszőleges, a valós életben tapasztalt problémára. A diákok a tananyagot az egyszerűbb és rugalmasabb elsajátíthatóság érdekében online, előre feltöltött videókból tanulhatták meg és az így megszerzett tudást személyes konzultációk során tökéletesíthették.

Az elméleti tudás elsajátításával párhuzamosan gyakorlati tudást is szerezhettek a program résztvevői, hiszen a 15 csapat nagyvállalatok által kitűzött valós, az adott vállalatnál fennálló probléma megoldásán dolgozott. A programban olyan hazai és nemzetközi cégek vettek részt, mint a MOL, a Tungsram, a Nanushka, a DLA Piper és a Piszke Papír. A résztvevők megoldási javaslatot dolgoztak ki például a Z- generációs munkaerő megtartása érdekében, vizsgálták hogyan fog átalakulni a jövőben a jogi tanácsadás, illetve azt is körüljárták, hogy vajon mit jelent egy vállalat számára elindulni a fenntarthatóvá válás útján.

A diákok a problémák megoldása során szakmai támogatást kaptak mentoroktól, segítséget, iránymutatást pedig a probléma szponzoruktól, de workshopokon, előadásokon is részt vehettek, ahol nemcsak tudásukat szélesítették, de például vezetői képességeiket is fejleszthették. A program célja az volt, hogy a diákokat gyakorlati tapasztalatok útján készítsék fel a későbbi életük során rájuk váró kihívások gyors, rugalmas, kreatív kezelésére.

Porkoláb Imre, az MCC Vezetőképző Akadémia igazgatója a záróeseményen elmondta: az Akadémián a gyakorlati képzésekre helyezik a hangsúlyt, hogy megtanítsák a hallgatókat arra, hogyan tudnak majd a való életben is boldogulni, ezek közül pedig a szervezeti problémák megoldása kiemelt fontosságú feladat. Hendrich Balázs, az MCC Karrier- és szakmai fejlesztési központ igazgatója hozzátette: ahogy a hallgatók kikerülnek a munkaerőpiacra nagyon nem mindegy, milyen felkészültséggel és milyen lendülettel indulnak el a karrierútjukon. „A mi küldetésünk, hogy ezt az utat lehetőség szerint minél jobban előkészítsük” - fogalmazott a szakember.

A záróeseményen a résztvevők betekintést kaphattak 6 csapat féléves munkájának eredményeibe egy-egy pár perces záró pitch keretén belül. A program bár lezárult, de nem ért teljesen véget, hiszen tavasszal újabb vállalatok újabb problémáin dolgozhatnak majd a diákok.