Olvasási idő: 2 perc

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség (FIT) Program szolnoki központja is csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat jótékonysági felhívásához: a felsős diákok és szüleik tucatnyi „szeretetdobozra” való tartós élelmiszert és tisztálkodószert gyűjtöttek a rászorulóknak. Az adományokat Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke veszi át november 30-án a Megyeházán.

A Magyar Református Szeretetszolgálat által meghirdetett országos „Szeretetdoboz” adománygyűjtő akció célja, hogy segítséget nyújtson a rászoruló családoknak, s megkönnyítse számukra a mindennapokat. Az akció november 2-án indult és november 30-ig tart, de Szolnokon december 4-ig meghosszabbították. A szeretetdobozokat hétköznaponként 8 és 16 óra között lehet leadni a Megyeháza portáján. Hétfőnként 14 és 15 óra között Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke személyesen veszi át az adományokat.

A Magyar Református Szeretetszolgálat felhívása nyomán a Mathias Corvinus Collegium helyi FIT-szervezete is adománygyűjtést indított a felső tagozatos diákok és szüleik körében. Nekik köszönhetően eddig több mint egy tucatnyi „szeretetdobozra” való élelmiszer és tisztálkodószer gyűlt össze. A szervezők kérésének megfelelően az ajándékcsomagok ugyanis csak tartós élelmiszereket (konzerveket, teát, száraztésztát, kávét, lencsét, lisztet, étolajat, édességet stb.), vagy tisztálkodószereket (fogkrémet, tusfürdőt, szappant, mosószert stb.) tartalmazhatnak. A Mathias Corvinus Collegium FIT-es diákjai az összegyűlt adományokat újrahasznosítható dobozokba csomagolva, november 30-án, 14 órakor adják át a Megyeházán a közgyűlés elnökének, Hubai Imrének.

A jótékonysági akcióról további részletek a www.jobbadni.hu oldalon találhatók.