Olvasási idő: 3 perc

A Pszichológia és a Média Iskola közös hétfői online eseményén az MCC diákjai betekintést nyerhettek „A mi kis családunk” című dokureality kulisszatitkaiba. A sorozat készítőivel, Mijó Annamáriával és Való Gáborral, valamint szakmai tanácsadójával, Kozma-Vízkeleti Dániellel beszélgetve megtudhattuk, milyen szempontokat vettek figyelembe annak érdekében, hogy átlagos családok szerepelosztásokból fakadó nehézségeit hitelesen ismerhesse meg a közönség a képernyőkön keresztül.

A körülbelül 20-25 perces epizódokból álló műsor családterápiás szemléletet alkalmazva nyújt lehetőséget az önként jelentkező családoknak nehézségeik feltárására és a fejlődésre. A beszélgetés moderátorai Popovics Kinga (Média Iskola hallgatója) és Kovordányi Luca (Pszichológia Iskola hallgatója) technikai és lélektani szempontból egyaránt érdeklődtek a sorozat előkészületeivel kapcsolatban. Az első interjúk és a családok kiválasztásának menete, az operatőrök száma, a játékok testreszabása, valamint egy sorozat készítésének szervezési nehézségei is szóba kerültek.   

A hallgatóság megtudhatta, hogy a forgatásokon az alkotók különös figyelmet szenteltek annak, hogy az élményközpontú családterápiás módszerek, az őszinte énfeltárás és a médiában való reprezentálhatóság szempontjai egymást kiegészítve jelenjenek meg.

Az est során pedig hamar kiderült, hogy elsősorban a készítők összhangja és a stáb szakértelme tudta megalapozni azt a bizalmi légkört, amelyben a családok meg tudtak nyílni a kamerák előtt és ki mertek lépni a komfortzónájukból, hogy szerepet cseréljenek egymással. A műsor sikerességét pedig mi bizonyítaná jobban, mint a résztvevőktől érkező számos pozitív visszajelzés, melyeket azóta is rendszeresen kapnak Annamáriáék. Meghívottjaink bevallották, rengeteget tanultak egymástól és kifejezetten élvezték a közös munkát.

Nagyon köszönjük Mijó Annamáriának, Való Gábornak és Kozma-Vízkeleti Dánielnek a rendkívül őszinte, vidám és barátságos hangvételű beszélgetést.