Olvasási idő: 1 perc

Szentkirályi Alexandra magyar kormányszóvivő is előadást tartott a Mathias Corvinus Collegium beregszászi képzési központjának tanévnyitó KáPé szombatján. A Középiskolás Programhoz eddig csatlakozott közel száz fiatal nagy része első ízben vehetett részt ilyen rendezvényen szeptember 24-én.

Szentkirályi Alexandra mesélt a Híd Kárpátaljáért Összefogásban végzett munkájáról, bemutatta, milyen lépéseket tett Magyarország Kormánya az elmúlt fél év során, illetve kitért arra is, hogy kormányszóvivőként milyen feladatokkal foglalkozik a mindennapokban. Kiemelte, mennyire jó látni a sok lelkes diákot, akik a háborús helyzet nehézségei ellenére is csatlakoztak a programhoz.

Első külhoni képviseletként jött létre a beregszászi képzési központ 1879 nappal ezelőtt – tudtuk meg Dobsa Beátától, az MCC beregszászi képviseletének vezetőjétől, aki Gyebnár István beregszászi magyar vezető konzul mellett szintén köszöntötte a jelenlévőket.

Délután a Magabiztos kommunikáció fortélyait sajátíthatták el a diákok, illetve kreatív csoportos feladatokkal küzdhettek meg a résztvevő diákok.