Olvasási idő: 1 perc

Stresszre igenis szükségünk van: a „jó stresszek”, például a nevetés és az érintés életerőt serkentenek – hangzott el Prof. Dr. Bagdy Emőke előadásában a zalaegerszegi MCC-ben.

A Szülők Akadémiája rendezvénysorozat tavaszi előadását a pozitív pszichológia jeles képviselője, Prof. Dr. Bagdy Emőke tartotta. Az előadó a tehetséggondozás területén is kiemelkedő munkát végez, védnöke az MCC  Fiatal Tehetség Programjának is.

A professzor a zalai közöségnek is kifejtette, hogy a pozitív stresszek, az eustresszek rendkívül jelentősek a szervezetünk épségének megőrzése szempontjából. A vitalitásgenerátorok pozitív hatást gyakorolnak hangulatunkra, lelkivilágunkra, olyan érzéseket keltenek bennünk, amelyek fokozzák az életerőnket. Ilyen „életerőserkentő” például a nevetés és az érintés, amelyek a szervezetünk harmonikus működését is elősegítik.

Bagdy Emőke a teltházas közönség figyelmét arra is felhívta, hogy a mosoly és a simogatás kiemelt jelentőségű a társas kapcsolatokban, amelyek alapvetően meghatározzák életünket.