Olvasási idő: 3 perc

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) egyedülálló tehetséggondozási programjának egyik kiemelt eleme, hogy széleskörű nemzetközi ismeretszerzést biztosítson a diákok számára. A 25 éves intézmény lehetőségeihez mérten már korábban is támogatta, hogy a tehetséges magyar hallgatók külföldön mélyítsék el tudásukat, majd azt hazánkban kamatoztassák.

Az MCC a Nemzeti Tehetség Központ Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramja révén minél több fiatalnak szeretne segíteni abban, hogy a legrangosabb külföldi egyetemek egyikén tanulhasson.

A Mathias Corvinus Collegium alapító́ okiratában meghatározott legfontosabb cél a tehetséggondozás. Az MCC azt vallja, elengedhetetlen az ország jövője szempontjából, hogy a fiatalok nemzetközi környezetben is megértsék mások gondolkodásmódját, valamint, magukat is meg tudják értetni a külvilággal. A nemzetközi látásmód elsajátítása csakis a diákok utazásával, a külföldön szerzett tapasztalatok, élmények által lehetséges. Az MCC a járványhelyzet ellenére idén már több mint 30 diák külföldi tapasztalatszerzését és tanulmányait támogatta. A Nemzeti Tehetség Központtal való együttműködés célja, hogy – a jelenlegi ösztöndíjprogramjaink kiszélesítésével – még több diák számára biztosítsuk a nemzetközi tanulmányok lehetőségét.

A Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram évek óta patronálja a magyar hallgatókat, hogy a világ legrangosabb egyetemein kamatoztathassák tehetségüket. Az Ösztöndíjprogram anyagilag és szakmailag is támogatja azokat a diákokat, akik a képességeik és tudásuk révén esélyesek arra, hogy szert tegyenek a sikeres szakmai karrierúthoz szükséges tudásra.

Az MCC egyetért az Ösztöndíjprogram és a Központ célkitűzéseivel, és a kiíró partner számára rendelkezésre bocsájtja a tehetséggondozás és az ösztöndíjprogramok terén szerzett 25 éves tapasztalatait, illetve az arra érdemes jelentkezőket anyagilag is támogatja.

A Stipendium Peregrinum Ösztöndíj „B” komponensére a pályázatokat június 1. és 14. között lehet benyújtani. A programra azok a fiatalok pályázhatnak, akik a világ legrangosabb külföldi egyetemeire nyertek felvételt. A támogatás egy éven keresztül minden költségüket fedezheti, a tandíjtól az utazási és szállásköltségen át egészen az étkezésig.

Fontos kritérium, hogy a diákok a benyújtás időpontjában már betöltsék a 17. életévüket, de még ne töltsék be a 24-et. A pályázatot 2021. június 14-ig, elektronikus úton lehet benyújtani a www.ntk.hu oldalon. Az ösztöndíjasok támogatására komoly összeget fordítanak, a program 412 millió forint keretösszegből valósul meg.

Minden kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkező hallgatót arra bíztatunk, éljen a pályázat lehetőségeivel!