Olvasási idő: 2 perc

Tíz helyszínen, számos programmal, valamint neves hazai és külföldi szakemberekkel várja látogatóit a napokon belül startoló MCC Feszt Esztergomban - hangzott el a rendezvényt megelőző sajtóbejáráson az esztergomi Széchenyi téren. Az idei fesztivál csütörtökön 16.30-tól megnyitóval és izgalmas szakmai panel beszélgetéssel indul.

A sajtóbejáráson Hernádi Ádám Esztergom polgármestere hangsúlyozta: nagy öröm számukra, hogy immáron harmadjára ad otthont a város a háromnapos nívós rendezvénynek. Szalai Zoltán az MCC főigazgatója elmondta, hogy az idei Feszten olyan külföldi szakemberek is tiszteletüket teszik, mint például Sebastian Kurz, volt osztrák kancellár vagy Michael Knowles, az Egyesült Államok egyik vezető politikai kommentátora. A főigazgató azt is hangsúlyozta, hogy az idei évben az eddigiekhez képest jóval több, mintegy negyvenezer látogatóra számítanak. A tájékoztatón elhangzott az is, hogy az Edu sétány több, mint kétszeresére nőtt, így a Kis-Duna mindkét partján 100 kiállító várja a látogatókat. Továbbá a tavalyihoz képest nemcsak a fellépő zenekarok és szakmai előadók nyújtotta repertoár bővül, hanem új helyszínnel is gazdagodik a fesztivál: a Suzuki Folk Sátor várja a népzene iránt érdeklődőket.

Az idei MCC Feszten is valamennyi napon az előadások, szakmai, családi programok karszalag nélkül, ingyenesen látogathatóak, mint ahogy a MOL nagyszínpad és MBH színpad valamennyi koncertje is.