Olvasási idő: 2 perc

Az MCC Press gondozásában nemrég jelent meg magyarul David Engels belga konzervatív író és történész legújabb, Mit tegyünk című könyve. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett budapesti és debreceni könyvbemutatón és kerekasztal-beszélgetésen a szerző elmondta: sokan szeretnének eltávolodni a civilizációtól, pedig éppen az lenne a cél, hogy minél többen részesei legyenek annak.

Európa ma egy olyasfajta identitásproblémával küzd, mely jelentős mértékben hatással van a nyugati civilizáció hanyatlására. Ez a realista-pesszimista forgatókönyv a szemünk előtt válik valósággá, hacsak nem teszünk ellene. David Engels legújabb könyvében azokat a civilizációs hanyatlásra adandó válaszlépéseket sorolja fel, melyeket kötelességünk megvalósítani annak érdekében, hogy megfordíthassuk ezt a negatív tendenciát.

Az eseményen David Engels szólt arról, hogy a Nyugat-Európát mélyen átható kulturális, társadalmi, politikai hanyatlás (tömeges migráció, terrorizmus, a kereszténység hanyatlása, a társadalom polarizációja) nemcsak az utóbbi években  van jelen, hanem legalább az utóbbi három-négy generáció életét is befolyásolja.

A szerző elmondta: könyve 2014-ben íródott, kiadására viszont csak 2019-ben került sor, ugyanis – a mű pozitív üzenetére hivatkozva – több kiadó is elutasította. Megjelenése után a könyv bestseller lett Németországban.

A könyv elérhető az MCC Press felületén: https://mccpress.hu/mit-tegyunk-594