Olvasási idő: 2 perc

Hallgatóinkat kérdeztük meg arról, hogyan értékelik a távoktatásra való átállás sikerességét.

Zökkenőmentesen indult el a távoktatás az MCC Egyetemi Program keretében. A múlt hét folyamán hallgatóinkat kérdeztük meg arról, hogyan értékelik a távoktatásra való átállás sikerességét.

Intézményünk képzései során már korábban is nagy sikerrel alkalmaztak különféle távoktatási formákat, így az elmúlt évek tapasztalatai szintén javára váltak ennek a folyamatnak.

Diákjaink véleménye szerint mind az MCC, mind pedig a felsőoktatási intézményük sikeresen teljesítette ezt az új kihívást. A válaszok alapján hallgatóink számára a közösség, a közös szakmai munka és a személyes találkozások hiányoznak leginkább.

Előzetesen több hallgató is tartott a változtatásoktól, mivel nagyon rövid idő alatt kellett a teljes Egyetemi Program kurzusait megfelelő színvonalon átültetni távoktatási módszertanra. Viszont mind ők, mind az oktatók és az MCC munkatársai is kellően proaktívak voltak a folyamat során, ezért egy működőképes rendszert sikerült kialakítani. Azt nem szabad elfelejteni, hogy a gördülékeny haladáshoz elengedhetetlen volt az a személyes kapcsolat és bizalom is, mely az MCC-ben a tanár-diák viszonyt jellemzi.

A visszajelzések során külön kiemelték, hogy az Egyetemi Program oktatói nagyon nyitottak voltak az új módszertanra, rugalmasan álltak az előttük álló feladathoz. Pozitívumként élték meg hallgatóink a kurzusokról való közös gondolkodást is, amelynek célja, hogy az ő igényeikhez igazítsák az adott kereteket.

Az online MCC-s kurzusok szakmai színvonalával a diákok 71%-a teljes mértékben, 29%-a pedig többnyire volt elégedett.

Mindezen túl a távoktatásra való sikeres átálláshoz nélkülözhetetlen hallgatóink együttműködése, motiváltsága és szakmai elhivatottsága, ahogy az az összetartó közösség is, amely a jelenlegi helyzetben is megteremti a lehetőséget, hogy minőségi időt töltsön el együtt az online térben is.