Olvasási idő: 2 perc

Múlt héten zajlott le az MCC Vitavezető és Kolléga képzésének záróalkalma.

A Vitaakadémia 2019-es fennállása óta a racionális vitakultúra Kárpát-medence-szerte történő népszerűsítését és fejlesztését tűzte ki legfőbb céljául.

A hétvégén ennek a törekvésnek a sikerességét bizonyította, hogy immáron az ötödik sikeresen lezárult vitavezetői képzéssel a 80. vitavezető is átvehette a képzés elvégzését tanúsító oklevelét. Az idei év annyiban volt különlegesebb a tavalyitól, hogy az MCC kollégái és hallgatói is részt vehettek a képzésben.

Az ünnepélyes oklevélátadó során összesen 30 vitavezető vehette át a teljesítésről szóló tanúsítványt, aminek feltétele volt többek között az is, hogy a kétnapos záró alkalom során számot adjanak az idei évben tartott önálló vitafoglalkozásaikról.

Az élménybeszámoló után a résztvevők megismerkedhettek az eddig tanult kompetitív vitaformátumoktól eltérően a problémamegoldó formátummal, ahol a vita sikeressége a felek közötti megegyezésen múlt.

Végül pedig megnézhettek egy vitát Stephen Sholl és Luke Larson, az MCC amerikai vendégoktatói között, akik az USA északi és déli régiója közti különbségekről disputáltak.

Az alkalom programjából nem maradhatott ki a Brit Parlamenti vita sem, ahol az extrém hegymászásról vitázhattak a felek.

Gratulálunk és várunk benneteket a Vitavezetőre épülő Tréner és Mentor képzéseinken!