Olvasási idő: 2 perc

Vitorlástáborban vettek részt a békéscsabai MCC hatodikos diákjai Révfülöpön, ahol lehetőségük nyílt elsajátítani a vitorlázás alapjait, valamint megismerkedhettek a balatoni régió értékeivel is.

Megtudhatták, hogy kezdő vitorlázóként legfontosabb a gyakorlás, méghozzá megfelelő körülmények között: fontos a kedvező időjárás és a minimális forgalom, ami adott volt a négynapos program során. Fontos továbbá, hogy mindig betartsák az adott területre vonatkozó, és persze az általános vitorlázási szabályokat is, melyek nem csupán saját biztonságukat szolgálják, hanem a körülöttük hajózókét is. A biztonságra még a legtapasztaltabb tengeri medvék is odafigyelnek – ez volt a legelső dolog, amit az oktatók, Stefler Márton, Kelecsényi Ádám és Török Péter megtanítottak a gyerekeknek, akik megtanulhatták a hajókezelés technikai ismereteit, a vitorláshajóval történő manőverezést és a hajók közti helyzeteket is gyakorolhatták pályajelek segítségével.

Az oktatást időjárási, főként széljárási szempontok alapján reggeli és késő délutáni órákra ütemeztük, így a gyerekeknek számos izgalmas szabadidős tevékenységre is jutott ideje, akik így számos izgalmas új élménnyel térhettek haza.