Olvasási idő: 2 perc

Csapatunk megnyerte az idei Problema Solvenda Romania versenyt, melynek nyereményeként a szervezők jóvoltából részt vehettünk egy budapesti kiránduláson.

"Csapatunk megnyerte az idei Problema Solvenda Romania esettanulmány versenyt. Hatalmas volt az örömünk és egyszerűen nem akartuk elhinni, hogy ez most tényleg megtörténik, hiszen először hallottunk a versenyről, először vettünk részt és mégis elhoztuk csapatunknak és iskolánknak az első díjat. Rengeteg tapasztalatot és ismerőst szereztünk a felkészülés és a verseny alatt, de az első helyért járó nyereményeknek is mérhetetlenül örültünk.

A csomag könyveket tartalmazott, fesztiválbérletet és egy nyereménykirándulást Budapestre. Június 17-20. között szerveztük ezt meg és habár Budapest nem új egyikünknek sem, mégis tartogatott számunkra felejthetetlen emlékeket.

A szállásunk az MCC épületében volt, ahol nagyon kedvesen fogadtak minket, így otthonosabbá varázsolva ottlétünket. Bár a tömegközlekedéssel akadt pár gondunk, de hamar belerázódtunk, és nem hiába problémamegoldó verseny a problémamegoldó verseny, mert itt is kamatoztattuk az új ismereteket. Számítottunk a rossz időjárásra, de kellemes csalódásként ért minket, mert szerencsére többnyire napos és igazi nyárias idő volt. 

A nyereménykirándulás tökéletes lehetőség volt arra, hogy kicsit szabadabban is felfedezzük a várost a szokványos iskolai kirándulásokkal ellentétben. Éppen ezért a célunk az volt, hogy lehető legtöbb turisztikai látványosságot, emlékművet meglátogassunk, illetve, hogy szenvedélyeinknek is hódoljunk: bűvészboltokat és könyvesboltokat kerestünk fel. 

A szórakozásunk fénypontja kirándulásunkon a 4DX mozi volt, ahol megnéztük a most friss Men In Black: International című filmet. Nagyon élveztük, jókat kacagtunk rajta.

Azt gondoljuk, hogy bátran állíthatjuk, hogy amit kitűztünk célunknak ebben a pár napban, azt sikeresen kipipáltuk, és egy nagyon jó kirándulással a hátunk mögött tértünk haza, élményekkel tele, nagyon fáradtan, de újra és újra elvarázsolva Budapest bájától."

 Phalanx csapat
 Kovács Nikolett, Back István Levente, Csapó Dávid