Olvasási idő: 2 perc

Az Erdélyi Politikai Iskola legutóbbi képzési alkalmainak vendége Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke és Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke volt.

Április 30-án és május 2-én tartottuk meg az Erdélyi Politikai Iskola legutóbbi két képzési alkalmát.

Csütörtök délután Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke tartott egy webináriumot, Politikai és erkölcsi dilemmák a koronavírus idején címmel. Előadásában azt elemezte, hogy az államnak mi a feladata és milyen mértékű felelőssége van járvány idején. Mennyire szólhat bele a gazdaság helyzetébe, szabályozhatj- e a piacot és a versenyt? Mindezt milyen módszerrel és milyen mértékben teheti meg? A különböző intézkedéseket milyen forrásból tudja fedezni? A romániai helyzetet bemutatva azt is elmondta, hogy az RMDSZ milyen megoldási intézkedéseket javasolt. Az előadó reagált Klaus Iohannis egy nappal korábbi nyilatkozatára is, melyben az államelnök a magyar kisebbséget Erdély elvételével vádolta meg. 

Szombaton Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke tartott előadást diákjaink számára, a kríziskommunikáció legfontosabb tudnivalóit mutatta be Korona/ Krízis/ Kommunikáció címmel. Előadónk pontokba szedve mutatta be, hogy mire kell a legjobban odafigyelni egy ilyen kritikus helyzetben, és mik azok a leggyakoribb hibák, amiket ilyenkor el kell kerülni. Kiemelte az egyértelmű, pontos kommunikáció szerepét is, amelyet példákkal és színes prezentációval igyekezett megértetni a résztvevőkkel.