Olvasási idő: 2 perc

Szeptember 12-én „Politikai bokszmérkőzés a Fehér Házért” címmel megrendeztük Középiskolás Programunk szakmai napját. A jelenlegi járványkockázatot és az MCC épületének infrastruktúráját figyelembe véve szükségszerűnek éreztük, hogy minél nagyobb biztonságban tudhassuk a résztvevőket, így a létszámot 80 főben maximalizáltuk.

A 2020/2021-es tanév őszi szemeszterének első KP szombati rendezvényére egy izgalmas nemzetközi kitekintéssel készültünk a diákok számára. Az Egyesült Államok elnökválasztásával kapcsolatban a szakmai eseményünk nyitóelőadását Dr. Magyarics Tamás, külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanára tartotta, akinek szakterülete nemzetközi kapcsolatok, a hidegháború története, illetve az Egyesült Államok kül- és belpolitikája. Egy rövid szünetet követően Boldog Zoltán, a szeptembertől induló, Irodalom másképp című e-learning kurzusunk kurzusvezető tanára mutatkozott be pár mondatban, majd beszélgetőkörök formájában, kedvenc olvasmányaikon keresztül ismerhettek meg jobban egymást a programon résztvevő diákok.

Ezt követően a délután folyamán több, párhuzamosan futó program közül választhattak a diákok. Az MCC-s egyetemisták vezette vitakörökön a KáPés diákok a nap témájához kapcsolódó tételmondatok mentén, szabályozott keretek között vitatkozhattak, fejlesztve ezzel retorikai készségeiket. Emellett 20 diákunk részt vehetett a Petőfi Irodalmi Múzeum "Határok: A függőség természetrajza Csáth Géza életművében" című múzeumpedagógiai foglalkozásán. A foglalkozás során szövegalkotó játékokon keresztül azt vizsgálták meg a diákok, mit jelent a szenvedély fogalma Csáth Géza életében és műveiben, s mit jelent azoknak a fiataloknak, akik feszegetik a határaikat, keresgélik az utat egyedi nyelvük megtalálásához. 

Fotó: Bánszegi Rebeka