Olvasási idő: 2 perc

Június első hetében, az MCC debreceni képzési központ egy izgalmas eseménynek adott otthont: a Pedagógus Konferencián a „Mesterséges intelligencia – Chat GPT otthon és az iskolában” témakör került a középpontba.
Az előadás során Fegyverneki Gergő, módszertani tréner és digitálispedagógia-szakértő vezetésével a résztvevők közösen kutatták a választ arra, hogy hogyan integrálhatjuk a mesterséges intelligenciát a mindennapi oktatásba és az otthoni tanulási környezetbe, így a jelenlevő pedagógusok számos hasznos gyakorlati tanácsot kaptak.
Az oktatás esetében fontos, hogy támaszkodjunk a hagyományos tanítási módszerekre, és ezzel párhuzamosan kihasználjuk a modern technológiák és a digitalizáció nyújtotta lehetőségeket is.
Ezek az eszközök kiegészítik és támogatják a tanítási folyamatokat. Ugyanakkor hangsúlyozni kell, hogy nem szabad teljesen elhagynunk a hagyományos eszközöket, mint például a papíralapú olvasást vagy a kézzel írást.Törekedjünk arra, hogy megőrizzük és erősítsük a tanár és diák közötti személyes interakciókat és párbeszédeket.
Ez az esemény nem csupán a mesterséges intelligencia oktatásban betöltött szerepére hívta fel a figyelmet, hanem arra is ösztönözte a pedagógusokat, hogy legyenek nyitottak és folyamatosan keressék a kreatív megoldásokat a tanítás és a tanulás támogatására.