Olvasási idő: 2 perc

Habsburg György Magyarország párizsi nagykövete és Cseke Ákos, a Liszt Intézet párizsi tudományos együttműködésekért felelős attaséja fogadta hallgatóinkat október 24-én a kultúra európai fővárosában, áttekintést nyújtva a magyar kulturális és társadalmi élet bemutatásának eszközeiről, a francia közönséghez vezető kulturális kommunikációs hidakról.

A hallgatók a Párizsi Magyar Katolikus Misszióban folytatták az ismeretszerzést, Dr. Leh Tibor, a Magyarok Világszövetsége Franciaországi Országos Tanácsának elnöke, valamint Pierre Clermidy lelkipásztor és Anna Gonthier - a misszió gazdasági tanácsának elnöke meghallgatásával, illetve a társadalmi és vallási elköteleződések változásáról folytatott aktív eszmecserével.

Az akadémiai képviseletében Sébastien Santos az UPD PSL oktatója, majd Nagy Gábor az INSEEC Business School professzora vezette be a tanulmányi út résztvevőit a privát szektor marketingkommunikációs világába -  illetve a francia felsőoktatási kultúra, ösztöndíjak és szakmai gyakorlati lehetőségek  feltételrendszerébe -  az INSEEC párizsi kampuszán.

Záróakkordként, a francia irodalom és olvasási kultúra népszerűsítse és formálására a marketingkommunikáció és PR eszközeivel a Shakespeare and Co. társaság és a párizsi könyvpiac inspirálta egy terepgyakorlaton a jövő kommunikátorait.