Olvasási idő: 1 perc

Tíz MCC-s diáknak nyílt lehetősége, hogy részt vegyen a The Roger Scruton Legacy Foundation (RSLF) által szervezett Oxford Seminar képzésen. Az ötnapos kurzus alatt a diákok többek között filozófiai, művészeti és kulturális előadásokat hallgatnak, továbbá Oxford épített örökségeivel is megismerkednek. A még tavasszal megszületett megállapodásnak köszönhetően az MCC-s diákok rendszeresen részt vehetnek mindazokban a programokban, amit a RSLF szervez, elsősorban a két neves angliai felsőoktatási intézményben, Cambridge-ben és Oxford-ban.

Diákjaink olyan neves előadóktól tanulhatnak többek között, mint Lady Scruton, Sir Roger Scruton özvegye, Dr. Mikolaj Slawkowski-Rode a Humane Philosophy Project vezetője, Dr. Ralph Weir az Oxfordi Egyetem Teológiai és Vallástudományi Karának oktatója illetve Serenhadd James, a Catholic Herald főszerkesztője.

A The Roger Scruton Legacy Foundationnel való partnerség az MCC rendkívül sikeres nemzetközi hálózatépítésének része. Az intézmény tavaly ősszel Brüsszelben nyitott képzési központot, majd tavasszal megvásárolta a bécsi Modul Egyetemet, illetve hosszútávú együttműködésre lépett az ESMT Berlinnel. A nemzetközi hálózatépítésnek köszönhetően az MCC-s diákok amellett, hogy tanulmányaikat a világ legrangosabb egyetemein folytatják, képzéseken, konferenciákon, rövidebb vagy hosszabb távú tanulmányi- és kutatási programokban is részt vehetnek, a tavalyi évben 300 MCC-s diák részesült külföldi ösztöndíjban.