Olvasási idő: 3 perc

Filmrendező, forgatókönyvíró és vágó szakemberek vettek részt az október KáPé szombaton.

Az októberi KP Szombat délelőtti szekciójának központi témája a filmkészítés folyamata volt, annak megvilágítása, hogyan működik a filmipar, a gyártási folyamatok, így többek között a háttérben zajló kulisszatitkokról is szó esett. A kerekasztal-beszélgetést, mely Lemhényi Réka, vágó; Szász Attila, rendező; Gigor Attila, rendező és forgatókönyvíró; valamint Köbli Norbert, forgatókönyvíró részvételével zajlott, Bauer Emese, az MCC Vezetőképző Akadémia hallgatója moderálta.

A délután folyamán 20 fő vett részt egy izgalmas és játékos múzeumpedagógiai foglalkozáson az Országgyűlési Múzeumban,  ahol az ’56-os sortűz történetét dolgozták fel közösen a diákok, és egy interaktív kiállítást nézhettek meg a magyar törvényhozás 1000 évéről.

A többi résztvevő és az MCC-ben maradó diákunk számára is számos izgalmas témával készültünk, kisebb, 20-25 fős csoportokra bontva a társaságot. A diákok részt vehettek egy kérdezéstechnikai workshopon, ahol kérdésfeltevési trükköket sajátíthattak el egy tapasztalt sportriporter, újságíró segítségével, megismerhették egy fotóriporter felszerelését, illetve azt is, jobb híján mit lehet kihozni saját okostelefonjuk kamerájából, illetve egy sportpszichológus segítségével beleláthattak az élsportolók mindennapjaiba, így tanulva tőlük, hogyan hozhatják ki saját magukból a bajnokot.

További választható alternatív programként a diákok egy rádiós szemén keresztül láthatták, mi működteti a hírhazugságokat, hogyan működnek az engedély nélküli rádiók és televíziók, továbbá egy nyelvész és a videójátékok speciális nyelvezete segítségével játékos betekintést kaphattak a digitális kommunikáció világába is. A politológia iránt érdeklődő diákjainknak lehetőségük volt csatlakozni olyan workshophoz is, amely interaktív módon vezette be a résztvevőket a politikai vezetés világába.

A részletes program felkért előadóink nevével itt érhető el.

A fotókat Gyurkovits Tamás készítette.