Olvasási idő: 2 perc

Szekszárd és Paks után ezúttal a bonyhádi diákok nyerhettek betekintést az MCC képzési kínálatába azon az eseményen, amelyet a tehetséggondozó intézmény Szekszárdi Képzési Központja szervezett. Szeptembertől már a tolnai megyeszékhelyen is elérhető lesz az MCC Fiatal Tehetség Programja és Középiskolás Programja.

A bonyhádi Perczel-Kúria konferenciatermében tartott nyílt napon Böröcz Máté képviselet-vezető hangsúlyozta, hogy hamarosan új fejezet nyílik az ifjúsági tehetséggondozás terén Tolna megyében, hiszen Szekszárdon is megjelenik az MCC. A Hunyadi u. 5. szám alatt levő képző központ felújítása gőzerővel zajlik, ide várják a felvételt nyert általános iskolásokat és a középiskolásokat. Az eseményen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is, aki üdvözölte az MCC nyitását. „Örömmel látom, hogy a nyári szünet ellenére is sok bonyhádi és környékbeli tanuló látogatott el az eseményre. Fontosnak tartom az MCC képzéseit, hiszen a tehetséggondozás az egyik elengedhetetlen eleme a fiatalok oktatásának” - hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselője.

A FIT Programról Molnár Ágnes régióvezető beszélt az érdeklődőknek. A szakember elmondta, hogy az országban egyedülálló módon komplex tehetséggondozást kínálnak felső tagozatos diákoknak játékos oktatás keretein belül, a gyakorlati élethez szorosan kötődő ismeretek elsajátításával. Az általános iskolások a félév során belepillantanak a robotika világába, tanulnak a művészet és a matematika kapcsolatáról, kísérleteznek, okulnak a környezetvédelemről, tudatos internethasználati képzésben részesülnek, és formálódik a pénzügyi látásmódjuk is.

A középiskolás diákok felvételi időszaka már lezárult, de a nagy érdeklődés miatt pótjelentkezési időszakot indít az MCC, ami augusztus 23-tól augusztus 31-ig tart. A FIT programra augusztus 30-ig lehet jelentkezni.