Olvasási idő: 2 perc

A Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programja (KP) Szegeden, a napfény városában is fogadta az érdeklődő fiatalokat, szülőket és tanárokat.

Az MCC Szegedi Központja középiskolás nyílt napot tartott. A résztvevők megismerkedhettek az MCC programjaival, meghallgathatták egy oktatónk előadását, valamint válogathattak workshopjaink közül.

A rendezvényt a belváros szívében, a Tisza Hotelben tartottuk, melyre 40 érdeklődő látogatott el. Programindítóként a Szegedi Központ képviselet-vezetője, Dr. Asztalos Kata köszöntötte a résztvevőket, valamint bemutatta az MCC egyedülálló tehetséggondozó módszertanát.  

Komáromi István, a Középiskolás Program szegedi régiókoordinátora beszélt a programban való részvétel előnyeiről. Legfőbb törekvésünk, hogy segítsük a pályaválasztást, felkészítsük a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és kezdő támogatást nyújtsunk egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez.

 A köszöntő beszédek után Dr. Kövér László, az MCC Középiskolás Program, környezet és természet moduljának vezető oktatójának előadása következett, mely a klímaváltozás aktualitásait járta körbe. A közönség sok új információval gazdagodott, újat tanulhatott, valamint rengeteg hasznos tanácsot kapott ahhoz, hogy a mindennapi életben mivel járulhatunk hozzá környezetünk megóvásához.

Szemere Alexandra, az MCC Vitakadémia oktatója „Azért, mert azt mondtam!” – hogyan vitázzunk észérvekkel? című interaktív csoportos foglalkozásán a résztvevők vitakultúrával, érveléstechnikai eszközökkel ismerkedhettek meg.

A program végén pedig egy igazi angolszász, kötött formátumú racionális vitán csillogtathatták meg tehetségüket. Ezzel egyidőben Siklósi Viktória, az MCC kollégiumigazgatójának prezentációs workshopja is sok érdeklődőt vonzott. A nyílt napon résztvevők praktikus tanácsokkal, a felvételi eljáráshoz kapcsolódó hasznos tippekkel gazdagodva mehettek haza.

Fotó: Szabó Török Rozália