Olvasási idő: 3 perc

Június 18-án “Nyárváró KP szombat” címmel rendeztük meg a Középiskolás Programunk szakmai napját az MCC budapesti képzési központjában  (1113 Budapest, Tas Vezér utca 3-7.)

A délelőtti programon  dr. Bernáth László az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának oktatója tartotta meg előadását a szorongás leküzdésének témájában. Ezt követően dr. Ferencz Marcel Ybl- és Proarchitectura-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja beszélt az MCC Somlói úti épületének történetéről és felújításáról.

A pizzaebédet követően, a délután folyamán négyféle program közül választhattak a résztvevők.

Akik szívesen töltötték ezúttal az időt az MCC falain kívül, azok dr. Ferencz Marcel és dr. Ötvös  István vezetésével az MCC Somlói úti épületében tehettek vezetett sétát.

Az Angloville nyárindító workshopján angol anyanyelvi mentorainkkal karöltve egy nyári szabadidős projekten dolgoztak, valamint a vitakészségüket is csiszolhatták a résztvevők, természetesen angol nyelven.

Az MCC Vitaakadémia tagjainak vezetésével különböző tételmondatok köré szerveződő vitafórumokon vehettek részt a diákok. Az alkalmon a retorikai, az érvelési és a logikus gondolkodás készségét erősíthették a résztvevők.

Stephen Sholl interaktív workshopján a rekreációs lehetőségek és az elengedés témakörét járták körbe a résztvevők.

Az interaktív, kiscsoportos programok után a Scrutonban egy kerekasztal-beszélgetést hallgathattak meg a diákok. A beszélgetés  résztvevői: Agócs Márton, az Aurevoir zenekar énekese, Mészáros Péter slammer, valamint a Zeneművek képviseletében Seidl  Dénes és Worowski Marcell volt. A moderált beszélgetés keretében a különböző művészeti ágak értékteremtő szerepéről beszélgettek a vendégeink.

A kerekasztal-beszélgetés után Mészáros Péter slammelt, ezt követően Agócs Márton adott akusztikus koncertet.

Bár kimerítő napot tudunk a hátunk mögött, reméljük, hogy változatos programkínálatunkban minden résztvevő talált kedvérevalót és sikeresen tudta gazdagítani a tudását.