Olvasási idő: 4 perc

A 2019-es középiskolás nyári táborunkat Verőcén tartottuk, melyen 79 diák vett részt.

2019. augusztus 12. és 15. között lezajlott az MCC Középiskolás Programjának nyári tábora, festői szépségű környezetben, Verőcén, a Csattogó-völgyben. Az MCC-s hagyományokhoz híven idén is csatlakoztak a 4 napos programhoz a Vajdaságból, illetve Erdélyből is diákok, sőt akadt olyan táborozó, aki biciklivel érkezett Budapestről a helyszínre.

A KP táborban az ismerkedős, kreativitást fejlesztő, kooperációt segítő játékok mellett szakmai előadásokkal is készültünk a KáPés diákok számára: vendégünk volt Kövecsi-Oláh Péter turkológus, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója, illetve Boldoczki Balázs, a Coca-Cola HBC marketing szakértője. A diákoknak lehetőségük volt arra is, hogy vitakörök formájában fejlesszék érvelési technikájukat és retorikai készségüket, illetve egyetemista segítőink osztották meg tapasztalataikat a felsőoktatásról, illetve a kollégiumi életről. A tábor talán legemlékezetesebb pontja az utolsó este megrendezésre kerülő KP drámaest volt, valamint az éjszakai túra, ami a szakadó eső ellenére is remek csapatépítő programnak bizonyult. Köszönjük, hogy idén is sokan csatlakoztatok hozzánk, legközelebb szeptember 14-én várunk titeket az őszi szemeszter első KP szombati eseményére. Az alábbiakban az egyik táborozónk, Sitkei Zolta élménybeszámolója olvasható:

 „2019. augusztus 12-e és 15-e között megrendezésre került a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programjának nyári tábora, Verőce közelében, a Csattogó-völgyben, ahova igazán szép emlékekkel tértem vissza, hiszen 3 éve pont itt töltöttem el pár napot iskolás gólyatábor keretei között. Első évem ez a KáPé-ban, és sajnos az utolsó is (mivel idén fejezem be a középiskolai tanulmányaim), így senkit nem ismertem, mikor a vonatállomásra érkeztem. Szerencsére a befogadó közösségnek és természetemnek köszönhetően hamar megismertem csodás és érdekes embereket, akikkel eltöltöttem tábori napjaimat. 

Ebből a szempontból első nap jól jöttek az ice-breaking játékok, bár nem maguk a játékok segítettek megismerni társaimat, inkább csak a körülmény, hogy együtt állunk egy körben vagy lehetőségünk van beszélgetni. Ugyanezen nap estéjén jött el az első Drama Time, ami őszintén szólva először nem mozgatta meg annyira a fantáziámat, ám szerintem sokan az előadás miatt fognak még rám emlékezni, mint a Tourette-szindrómás műsorvezetőt alakító srác.

Második napunk már inkább a szakmai programokra fókuszált, ám szerintem szavunk se lehet az előadások minőségével és hosszával kapcsolatban. Délután volt egy vitaverseny, ami nekem teljesen új volt, de az egész tábor alatt azt élveztem a legjobban, és nagyon örültem, hogy kipróbálhattam magam benne. 

Harmadik nap folyamán a továbbtanulásról és kurzusválasztásról esett szó főként. Kifejezetten örültem neki, hogy a nemzetközi kapcsolatokról szólt az egyik beszélgetés, hiszen erősen fontolgattam, hogy szeptember folyamán az említett kurzust vegyem fel, és a táborban sikerült meggyőzni teljesen erről a szándékomról. A képrekreációs feladat és második Drama Time pedig méltó fináléja volt ennek a napnak, és a teljes tábornak is. Utolsó nap sajnos egy sietős csomagolásra és reggelire volt csak idő, de talán direkt lett rohanósra szervezve, nehogy túl könnyesre sikeredjen a búcsú." 

Sitkei Zolta 
Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium

A fotókat készítette: Gyurkovits Tamás.