Olvasási idő: 3 perc

A Középiskolás Program (KP) miskolci diákjai élményekkel teli, fantasztikus hangulatú táborozáson vehettek részt Révfülöpön. A négy nap alatt az ország különböző pontjairól – Békéscsabáról, Debrecenből, Szegedről – érkező KáPésokkal szoros barátságokat kötöttek, és igazi csapattá kovácsolódtak.

A tábor első napja a berendezkedéssel és ismerkedéssel telt, de azért a Balatonban is megmártózhattak a KáPésok. Az egymásra hangolódást Zsidi Zsófia, az MCC vezető oktatója segítette, aki remek csapatépítő játékokkal készült. A nap végén a klasszikus esti mese sem maradhatott el: Bartusz-Dobosi László, a Középiskolás Program vezető oktatója tartott interaktív előadást „Lázár Ervin, a bajszos angyal” címmel.  A kamaszok játékos formában ismerkedtek meg olyan fontos emberi viselkedésmintákkal, amelyek mind az értelmi, mind az érzelmi intelligenciához elengedhetetlenül szükségesek. 

A tábor során számos kirándulás színesítette a programot: a csapat többek között egy vadregényes túrát tett Salföldre, ahol az erdő legmélyén egy pálos kolostor romjaival ismerkedhettek egy izgalmas kvízjáték segítségével, de az úticélok között szerepelt a szentbékállai kőtenger is, ahol a sziklamászást is kipróbálhatták a lelkes fiatalok. Egy másik alkalommal vízre szállva, csónakokban evezve barangolhatták be a csodálatos Tapolcai-tavasbarlangot, és ellátogattak a Királyok Városába, Székesfehérvárra is, ahol a Szent István Király Múzeumban „Királyok és Szentek” címmel egy egyedülálló kiállítás olyan különleges tárgyait tekinthették meg, mint például Szent István eredeti kardja.

A szervezett programok mellett adódott azért lehetőség a szabad kikapcsolódásra, strandolásra is. Remek oktatók segítségével azt is kipróbálhatták a fiatalok, milyen egy vitorlás hajót vezetni, és átszelhették a „magyar tengert”.

Az esték mókával és kacagással teltek, és a korábban egymást nem ismerő diákok a csapatversenyek segítségével igazi közösséggé kovácsolódtak össze. Az együtt töltött négy nap alatt csodálatos barátságok szövődtek, és a záró napon könnybe lábadt szemekkel búcsúzkodtak egymástól a négy város KáPésai.

Reméljük, jövőre ugyanitt, ugyanígy találkozunk!