Olvasási idő: 1 perc

A résztvevők az első képzési hétvégén a külpolitika, tárgyalástechnika és protokoll témaköreiben szerezhettek tudást, valamint csapatépítő játékokon és virtuális public speaking workshopon vehettek részt.

A hétvége előadói között köszönthettük dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztost és országgyűlési képviselőt; Bogyay Katalin nagykövet asszonyt; Gladden Pappint, a Magyar Külügyi Intézet igazgatóját; Dr. Kiss Rajmundot, az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetőjét; Kissné Hlatki Katalint, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Közép- és Kelet-Európával foglalkozó főosztályvezetőjét; Benkő Vilmos nyilvános beszédet fejlesztő szakembert; Dr. Marosi-Marczell Viktória interkulturális kommunikációs szakértőt; Dr. Hossó Nikoletta protokollszakértőt; valamint Samuel Trizuljak és Simon Cottee kutatókat (MCC Fellowship Program).

A résztvevők hamarosan megkezdik felkészülésüket a decemberi képzési hétvégére, ahol a jogtudomány, állami intézmények és döntéshozatal témakörök mentén fognak dolgozni.