Olvasási idő: 2 perc

Női Közéleti Vezetőképző Programot indít szeptemberben a Mathias Corvinus Collegium (MCC).

Női Közéleti Vezetőképző Programot indít októberben a Mathias Corvinus Collegium (MCC), amelynek célja, hogy praktikus vezetői ismeretekkel lássa el a résztvevőket, és egy olyan közösséget teremtsen meg, amely elősegíti, hogy az idehaza képzett női vezetők hosszú távon Magyarországon, elsősorban hazai vagy régiós intézményeknél vagy vállalatoknál kamatoztassák tudásukat. A program továbbá rávilágít a női vezetők fontosságára, valamint a nők gazdaságra, társadalomra és közéletre gyakorolt hatására. A program a Nemzeti Tehetség Program pályázatának keretén belül valósul meg, amelynek témája a nemek egyenlő esélyű részvételének biztosítását célzó, speciális hazai és határon túli tehetséggondozó programok támogatása volt.

Az ingyenes képzést olyan 18–36 év közötti, magyar és angol nyelvtudással rendelkező fiatal nők számára kínáljuk, akik ambíciót éreznek a közéleti és vezetői szerepvállalásra. A képzés négy hétvégét foglal magában, amelyek során a résztvevők előadásokon és készségfejlesztő tréningeken vesznek részt. Emellett beadandó feladatok elkészítése és e-learning-tananyagok segítik az ismeretek elsajátítását. A program kimondott célja, hogy a tantermi oktatáson túl lehetőséget biztosítson gyakorlati tapasztalatszerzésre is, így a résztvevők kiscsoportos projektmunkában vesznek részt, és hazai, valamint külföldi szakemberekkel, vezetőkkel és politikusokkal találkozhatnak. A külföldi szakértők meghívásával olyan képzést kívánunk nyújtani, amely nemzetközi viszonylatban is elismert, a hazai előadókkal történő találkozás pedig lehetővé teszi a helyi közéletre történő reflektálást.

A felvételi jelentkezés határideje: 2018. szeptember 9. vasárnap 23:59. A jelentkezésről és a képzésről további információk ITT olvashatók.